Последни новини

Да си направим водни лилии от хартия *** работилница за деца и възрастни

Публикувано на Категории WaterLANDS, Драгоманско блато, Екологично образование, СъбитияЕтикети

За празника на децата на 1 юни (събота) от 14:00 ч. организираме работилница за малки и големи за правене на водни лилии от хартия. Работилницата ще се проведе в гр. Драгоман в Центъра за опазване на влажните зони.

Започва пилотен проект за възстановяване на реките от водосбора на река Янтра

Публикувано на Категории Опазване на територии, Река ЯнтраЕтикети ,

СДП БАЛКАНИ и партньори ще проучват възможността за премахване на излезли от употреба и/или прекомерно увреждащи околната среда преградни хидротехнически съоръжения по реките от басейна на река Янтра.

Разходка с водач на Драгоманското блато на БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН

Публикувано на Категории WaterLANDS, Влажни зони, Драгоманско блатоЕтикети

По време на БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН на 27 и 28 април (събота и неделя) Сдружение за дива природа БАЛКАНИ организира разходки с водач на Драгоманското блато. Началните часове са в 10:30, 12:15 и 15:00 ч., а срещата е на паркинга до блатото. Центърът за опазване на влажните зони в гр. Драгоман също ще е отворен и в двата дни от 10 до 17:00 ч.

13-тото издание на Байк и рън за Чепън ще бъде на 27-28 април

Публикувано на Категории Драгоманско блато, Новини, СъбитияЕтикети

Байк и рън за Чепън” за първи път ще се проведе в рамките на два дни. На 27 април от площада на Драгоман ще стартират велосипедистите, а на 28 април – бегачите и дуатлонистите.

Записванията за летните детски лагери в с. Влахи са отворени

Публикувано на Категории Екологично образование, Новини, СъбитияЕтикети , , , ,

Записванията за детските летни лагери в Образователен център за едри хищници, с. Влахи са отворени! Датите през 2024 г. са:
01 – 05 юли
15 – 19 юли
29 юли – 02 август
12 – 16 август
26 – 30 август

Да отбележим Деня на влажните зони с посещение на изложба и разходка до Драгоманското блато

Публикувано на Категории WaterLANDS, Драгоманско блатоЕтикети , , ,

Сдружение за дива природа БАЛКАНИ представя идея за отпразнуване на 2 февруари, Международния ден на влажните зони, с еднодневно приключение, включващо изкуство и природа. Карстов комплекс „Драгоманско блато“ е една от 11-те влажни зони от международно значение, намираща се само на 40 км от София, което я прави отлична дестинация за еднодневна разходка. Ценната природна територия също така вдъхновява художничката Мария Налбантова да създаде изложбата „Райско блато“, която може да бъде разгледана до 11 февруари в зала 19 в Квадрат 500, Национална галерия. Хладните зимни дни предоставят възможност на зрителя да се потопи в художествената интерпретация на визуалния артист, а след това да изследва собствените си възприятия, провокирани от разходка сред тръстиките.