Разходка с водач на Драгоманското блато на БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН

За 13-та поредна година ще се проведе състезанието Байк и рън за Чепън, в което колоездачи и бегачи ще изпробват своите умения по красивите склонове на Чепън планина. Ако придружавате свои приятели или роднини, но не участвате в състезанията, ви предлагаме да опознаем заедно красотите на Драгоманското блато и да научим повече за важността на влажните зони за хората и природата.

Сдружение за дива природа БАЛКАНИ организира разходки с водач за всички желаещи да посетят Драгоманското блато по време на Байк и рън за Чепън. Ще има възможност да наблюдаваме птици със зрителна тръба. Ако нивото на водата позволява, ще се разходим по дървените пътеки. При наличие на вода, ще осигурим някой и друг чифт ботуши, но ако имате собствени, може да ги вземете.

Разходките ще започнат в 10:30, 12:15 и 15:00 ч. на 27 и 28 април (събота и неделя). Срещата е на паркинга на Драгоманското блато.

Подходящи са за всички възрасти.

Центърът за опазване на влажните зони (локация) също ще е отворен от 10:00 до 17:00 ч. и в двата дни, така че ако не сте го посещавали, заповядайте. Ще ви покажем клипчета от фотокапани, кратки видеа за интересни животни и растения, които обитават Драгоманското блато и още, и още.