Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки

Представяме ви обучение №7 от серията „Застъпници за природата“. Темата е Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки. Обучението ще се проведе на 20 май от 18:00 ч. онлайн (линк за регистрация).

Пирин, Кара дере, Странджа, Трън, Велинград са само част от примерите как граждани в България се обединяват, за да опазят ценни кътчета природа. Жителите на Девня и Перник водят битки за чист въздух, а младежи от цялата страна се присъединяват към глобалната кампания за борба с климатичните промени.

Всяка кампания има своите особености, но почти винаги включва подаване на сигнали и жалби, събиране на подписки, граждански протести и водене на дела. Дискусии и творчески акции вървят ръка за ръка с участие в работни срещи и подготовка на становища.

Програма

Обучението „Граждански кампании по зелено застъпничество в 11 стъпки“ ще открои ключовите моменти в провеждането на граждански кампании за опазване на природата. По време на обучението ще разберете:

  • Основни стъпки при провеждането на гражданска кампания за зелено застъпничество.
  • Как да съберем нужната ни информация и да ползваме правата ни по Закона за достъп до обществена информация.
  • Примери за успешни кампании и добри практики от България.

Лектори

Обучението ще се води от Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ и Зорница Стратиева от Асоциация на парковете в България. Тома Белев от АПБ и Андрей Ковачев от СДП БАЛКАНИ ще се включат в дискусията след това.

Регистрация

Участието е безплатно след кратка регистрация.

Снимка: LYON VISUALS

Обученията „Застъпници за природата“ се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.