Детски лагер в село Влахи

Следващият детски лагер в село Влахи е на хоризонта! Очакват ни много игри! Очакват ни походи в планината, където ще бъдем истински изследователи на природата и обитателите ѝ! Очакват ни срещи и запознанства с животните, отглеждани във Влахи. Ще научим много нови неща за тях. Ще творим с природни материали. Ще има лагерен огън, около който ще си разказваме интересни истории. Ще има песни, смях и много прекрасни, незабравими мигове.


Образователният център (Large Carnivore Education Centre Bulgaria на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ разполага с богата интерактивна изложба за природата и зали за практическа работа, които ще ползваме постоянно и където ще творим. Към центъра отглеждаме нашите питомци, спасени от неподходящи условия на живот. Това са мечките Медо и Буя и вълците Въчка и Байто. При нас те живеят в просторни заграждения, с много зеленина. Срещите с тях винаги са любими за децата. Ще им приготвяме храната, която най-много харесват. Докато им се любуваме, ще слушаме и учим интересни неща за вълците, мечките и другите диви животни.


Докато обикаляме горските пътеки, оборудвани с бинокли, компаси и всичко необходимо за един изследовател, ще срещнем чудни растения, птици и други животни. Ще приложим методи за проучване на най-потайните обитатели на планината.
Вечер ще слушаме звуците на природата. Кое животно, какви звуци издава? Кои птици пеят нощем? Какви други същества чуваме? Ще вием с вълците…


В селото се намира и фермата за редки породи Опазване на автентични български породи Semperviva/ Saving Bulgarian breeds на дружество Семпервива, където са спасени и се отглеждат автентични представители на каракачанските овце, коне и кучета и красивите калоферски кози. Ще разберем какво е животът на село.
Най-важното от всичко е, че ще преживеем незабравими и щастливи дни с приятели сред природата!


Настанени сме в новата база на образователния център на СДП – БАЛКАНИ, в тройни и четворни стаи, всяка със собствен санитарен възел.

Възраст на участниците: 8 – 12 години
Цена: 350 лв. За второ дете от семейство, отстъпка 10% от цената.
За самостоятелно организиран транспорт до и от Влахи, остъпка 25 лв. от цената.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт София – Влахи – София (с влак до и от Кресна и лицензиран транспорт Кресна – Влахи и обратно) .
4 нощувки в базата на Образователния център.
Храна за целия престой – закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.
Целодневни занимания от водещи с опит в работа с деца – биолози и художници.
Занимания с животните отглеждани във фермата и към образователния център.
Използване изложбените части на образователния център.
Оборудване (бинокли, определители, компаси, фотокапани, материали за творческа работа и др.).
Медицинска застраховка.

Програмата ще се проведе при минимум 8 записани участника.
Повече информация и записване на следните телефони: 0888268414 и 0884721996 и на E-mail: large.carnivore@gmail.com, както и тук.

Повече за програмата по дни, вижте тук: http://balkani.org/wp-content/uploads/2019/08/Програма-по-дни_летен-лагер-2019.docx

Запазваме си правото за промени в програмата, за които ще ви уведомяваме своевременно.
______________________________________________________
Програмите на Изследовател Балкани се организират от туроператор УАЙЛДЛАЙФ ЕООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност №: РК-01-7638.