Сдружение за дива природа „Балкани“

English

Дарение за Център “Драгоманско блато”

Video tag not supported. Download the video here.

За да развиваме образование близо до природата…

Създадохме посетителска инфраструктура в Драгоманското блато и Център за опазване на влажните зони. Дървената пътека в блатото е изградена и се поддържа чрез дарения и доброволчески труд вече 12 години, а достъпът за деца и възрастни винаги е бил безплатен.

Искаме и занапред да продължаваме да споделяме с Вас красотата на влажните зони. В момента, заради разрушения участък на маршрута в блатото, хората не могат да се насладят на  водните лилии, нито пък да се запознаят с редките насекомоядни растения във влажната зона. За направата на новата пътека ще използваме по-скъпи, но по-устойчиви  материали, които  ще осигурят здравина и безопасност на пътеката за по-дълго време.

Вижте кампанията “Достъпното блато”

И още: Чували ли сте за дарителство по ведомост?

Ако отговорът е „ДА” преминете към точка 1 – Как да даря?

Ако отговорът е „НЕ”, продължете с четенето.

Дарителството по ведомост позволява на един служител да дарява определена сума от заплатата си всеки месец за определена кауза. Този начин на даряване е изключителен лесен, защото заявявате Вашето желание веднъж и след това счетоводителят във вашата фирма превежда дарението Ви.

„А как да съм сигурен къде отиват парите ми?” – е въпросът, който Ви се върти в главата. „Колкото повече – толкова повече” е механизъм за дарителството по ведомост, който се управлява от Фондация „Помощ за благотворителността в България”. Ето какво казват от ФПББ по въпроса с отчетността:

„Отчетност: по всяко време можете да получавате информация за баланса по Вашата фирмена дарителска сметка или справка за дарените суми по каузи и тяхното изразходване. С нас получавате и подробен годишен отчет за изразходването на средствата по програмата “Колкото повече-толкова повече”, а всеки дарител има право да получи в края на годината служебна бележка за направените дарения и да ползва данъчно облекчение. „ – www.bcaf.bg

„Звучи много хубаво! Но как да дарявам по 10 лв. всеки месец за Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато”?” Ето ги и инструкциите:

  1. Изтеглете Договор за индивидуално дарение.
  2. Прочетете го внимателно. Обърнете внимание, че срокът му е 12 месеца и се подновява автоматично освен ако Вие не заявите, че го прекратявате.
  3. Попълнете Вашите данни и сумата, която бихте искали да дарявате – тя е по Ваш избор, съобразена с възможностите Ви.
  4. Принтирайте договора и го подпишете.
  5. Занесете го в счетоводството на Вашата фирма.
  6. Пратете попълнения договор до dragoman@balkani.org
  7. Още следващия месец  ние в СДП Балкани ще получим Вашето дарение!

В случай, че възникнат въпроси от Вас или от страна на счетоводителя във Вашата фирма, моля обърнете се към нас.

За други каузи и възможности за дарения – посетете интернет страница на ФПББ (линк). Там може да намерите повече информация и за съответните данъчни облекчения, административни процедури и пр.