Сдружение за дива природа „Балкани“

English

Байк и рън за Чепън или още една причина да посетим Драгоман през пролетта

Байк и рън за Чепън

За четвърта поредна година град Драгоман и Чепън планина ще посрещнат състезанието „Байк и рън за Чепън“. Датата е 25 април 2015 г. (събота), като добре дошли са не само колоездачи и бегачи, а всички, които просто искат да се разходят за един ден извън София и да се полюбуват на прекрасната пролет около Драгоманското блато и по Чепън.

А какво може се наблюдава в района през април и май?

сн. П. Цветков

сн. П. Цветков

Розовите цветове на ниския бадем са украсили хълмовете на Чепън, а птичите песни се носят из тръстиката в Драгоманското блато. Животни и растения се активизират и всичко оживява. Това е сезонът, в който си заслужава да посетите района. А тази събота (25 април) екипът на СДП БАЛКАНИ ще е на ваше разположение да ви разказва за природата, да ви разходи по Чепън и из блатото, да ви покаже различните птици. Не на последно място ще може да се включите и в малко пролетно залесяване с черни тополи около блатото.

Ако искате да научите повече за района, за влажните зони, за богатото биоразнообразие, за дейностите на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ в Драгоманското блато и по Чепън планина, заповядайте този четвъртък, 23 април в 18:30 ч. в офиса на СДП БАЛКАНИ (бул. Евлоги и Христо Георгиеви 93) на сбирка на тема:

Драгоманското блато и Чепън планина през пролетта

Наш сладкодумен разказвач ще бъде Марта Димиторва. Очакваме ви!

DSCF8913

 

Повече за Байк и рън за Чепън

Велосипедистите и бегачите (мъже и жени) ще могат да премерят сили в две категории – юноши (до 18 г.) и възрастни като могат да избират между два маршрута: 42 км и 21 км. Стартовият пункт и мястото на срещата за двете състезания е пред сградата на Община Драгоман в 8:30 ч. Началният час на бягането е в 9:30, а на вело състезанието – в 10:30.

Повече инфо в събитието във фейсбук.

Пълна информация и регистрация за състезанията:

Такса за участие (предварително заплатена): 15 лв.

Такса на място: 20 лв.

Наградният фонд е осигурен от магазини СТЕНАТА и Rambikes.

11157440_489924727821915_8621748894670072006_o

Коментари са забранени.